Translate

torsdag 26 april 2012

Monterutställning på Västerås stadsbibliotek


Den som besöker Västerås stadsbibliotek får inte missa den monter som finns inne på fackavdelningen. Här visas delar av samlingarna som inte står framme i vanliga fall.

Just nu och under resten av våren pågår en utställning med djur och natur som visar vackra illustrationer från tre århundraden.

Kamelian i monterns nedre hörn kommer från Svenska trädgårdsföreningens tidskrift. De utställda årgångarna har tillhört Tärna sockenbibliotek, men finns nu i stiftssamlingarna på Stadsbiblioteket i Västerås.


Till vänster ett dramatiskt uppslag med kolorerade ormar ur Gotthilf Heinrich von Schuberts (1780-1860) Naturgeschichte der Amphibien, Fische ..., från 1824. Slitaget vittnar om många läsare genom åren.

Nedan ligger första sidan i flerbandsverket Memoires pour server à l'histoire des insects av René Antoine Ferchault de Réaumur (1683-1757) som utkom i fyra band 1734-1738. Det utvikta planschbladet med fjärilar visar prov de vackra gravyrerna i verket.Passa på att se dessa och andra böcker i utställningen som pågår fram till sommaren!

Foto: Västerås stadsbibliotek

(Tack till Helena Aspernäs och Anne Lindström, Västerås stadsbibliotek)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar